1 de juny de 2017

 

Fira d'Entitats de Ripoll

 

 

 El dissabte 3 de juny de 2017 l'Escola Futbol Ripollès estarà present a la Fira d'Entitats de Ripoll que durant tot el dia es celebrarà al passeig del Plà. Podreu tenir contacte amb totes les entitats de Ripoll i explicarem quí som i que fem. 

 

 

 

10 h.- Obertura de la Fira

 

10 h.- Cercavila. S’iniciarà a la pl. de l’Ajuntament i fins al Pla amb els Gegants, Grallers, Diables, Pedrenyalers i Trabucaires de Ripoll.

 

De 10 h. a 20 h. - Horari de la Fira i les activitats

 

De 20 a 21 h. -  Recollir el material de les carpes

 

 

De 21 h. a 24’30 h.  -  Concert Mostra de grups

 

Vine, gaudeix i enganxa't.

 

 

 


25 de març de 2017

CANVI A L'HORARI D'ESTIU

 

Aquest cap de setmana comença l'horari d'estiu i durant la nit de dissabte 25 a diumenge 26 de març s'haurà d'avançar el rellotge una hora. Així doncs, a les 02.00 passaran a ser les 03.00 hores. El canvi d’hora s’haurà de tenir en compte per als partits de Lliga del diumenge dia 26.

 24 de març de 2017

IMPORTANCIA DE LA NUTRICIÓ EN LA PREVISIÓ DE LESIONS

 

Els objectius que ha de tenir tot esportista són:

 

- Mantenir un correcte estat de salut.

 

- Aconseguir el millor rendiment esportiu possible.

 

- Assolir les càrregues d’entrenament de forma òptima gràcies a una correcta recuperació post – entrenament/partit.

 

- Presentar una correcta composició corporal (% greix, % múscul) per la pràctica del futbol.

 

- Prevenir l’aparició de lesions.

 

En aquest article ens centrarem en l’últim punt, la prevenció de lesions esportives. Cal destacar que portar una alimentació equilibrada i adequada per practicar esport pot ajudar a prevenir lesions i a millorar el rendiment esportiu.

 

Pel que fa a les lesions esportives, cal dir que no hi ha cap aliment o grups d’aliments que siguin claus per evitar que aquestes apareguin, sinó que és el conjunt de portar una alimentació saludable, equilibrada i adequada per la pràctica esportiva el que ajuda a prevenir-les.

 

En la prevenció de lesions mitjançant l’alimentació és important tenir en compte els següents punts:

 

1- Hidratació: És el punt més important per prevenir lesions en qualsevol esport. Gran part de les lesions esportives no traumàtiques venen derivades per presentar un estat de deshidratació. És important que l’esportista s’hidrati tant abans, com durant (si no és possible durant la pràctica esportiva, doncs a mitja part), com després de la pràctica esportiva.

 

2- Ingesta de macronutrients: És important que l’esportista mengi els nutrients necessaris per dur a terme una correcta pràctica esportiva. La dieta de l’esportista hauria de ser rica en hidrats de carboni complexes (5 – 7 g HC / kg / dia), amb un consum proteic adequat per la pràctica esportiva (1’5 – 2 g P / kg / dia) i controlada en greixos (0’8 – 1’5 g G / kg / dia), dels quals es prioritzarà aquells que siguin insaturats (oli d’oliva, fruits secs, peixos blaus).

 

3- Importància de l’alimentació PRE i POST entrenament / partit: És de gran importància realitzar un correcte àpat previ a la pràctica esportiva (el qual ha de ser ric en hidrats de carboni per aportar energia al organisme durant l’entrenament/partit), així com una correcta recuperació després dels entrenaments / partits per reomplir les reserves de glucogen i reparar les fibres musculars danyades durant l’activitat esportiva per poder rendir al màxim en el següent entrenament / partit, i evitar que aparegui alguna lesió derivada d’una incorrecta recuperació.

 

4- Composició corporal: Per últim, cal destacar la importància de presentar una correcta composició corporal (% greix / % múscul) per evitar l’aparició de lesions. Mantenir una correcta composició corporal per la pràctica del futbol evitarà l’aparició de sobrecàrregues/tendinopaties/trencaments musculars derivades de presentar un % de greix inadequat per la pràctica esportiva, el qual provocarà que l’esportista hagi de ‘portar a sobre’ més quilos dels que hauria.

 

 

Daniel Garcia Carvajal, Fisioterapeuta Col. 11518. Dietista - Nutricionista Col. CAT001010.


24 de març de 2017

LA IMPORTANCIA DEL SOPAR SI ES JUGA UN PARTIT A PRIMERA HORA DEL MATI

 

En l’article ‘Esmorzar bé per rendir millor’ es parla de com hauria de ser un esmorzar previ a un partit que es jugués a mig matí, i s’incideix en fer-ho tres hores abans del partit. Ara bé, molts jugadors i jugadores de futbol base tenen partits a les 8:00 o les 9:00 hores del matí. Per tant, és evident que no hauran d’esmorzar tan aviat.

 

En aquests casos ens hem de centrar en el sopar del dia anterior. El jugador haurà de tenir en compte què menjar abans de jugar un partit a primera hora del matí. El sopar hauria de complir les següents condicions:

•  Sopar, com a mínim, dues hores abans d’anar-se’n a dormir.

•  El sopar hauria de ser ric en hidrats de carboni amb una mica de proteïnes i baix en greixos. Per exemple: arròs saltejat amb verdures, amb truita francesa i una fruita. O macarrons amb salsa pesto (alfàbrega, all, pinyons i oli d’oliva), un tall de lluç amb un tomàquet al forn i fruita.

•  Es recomana anar a dormir abans de les 23:00 hores. El descans és fonamental, i més abans d’un partit.

•  L’esmorzar del dia de partit serà per completar les reserves d’energia que ja tenim del sopar i, així, poder rendir al màxim.

•  Realitzar un esmorzar lleuger com a mínim una hora abans del partit, sense grans quantitats. Ric en hidrats de carboni, però no en greix. Per exemple: un got de llet amb un grapat de cereals i fruita. O una torrada de pa amb formatge fresc i suc de taronja natural. O un iogurt natural amb un grapat de fruits secs.

•   Abans del partit, recordeu beure aigua a petits glops cada 20-30 minuts, més o menys.

 

Per últim, és molt important menjar després del partit per tal de recuperar-nos correctament.

 

 

Patri Caballero, nutricionista.


17 de Desembre de 2016

ANUL·LACIÓ PARTICIPACIONS DE LOTERIA DE NADAL

 

Informem que degut a un robatori queda an·nulat el talonari nº 43 del nº 97386 que l'Escola Futbol Ripollès juga en el sorteig extraordinari de Nadal de la "Loteria Nacional" del dia 22 de desembre de 2016. Les participacions que queden an·nulades son les compreses entre els número 01051 i el 01075 ambdues incloses. Si alguna persona tingués en el seu poder una butlleta que coincideixi amb les numeracions esmentades cal que es posi en contacte amb els responsables del club.

 

 


10 de desembre de 2016

PARTIT SELECCIÓ CATALANA ABSOLUTA

 

El proper dia 28 de desembre a les 18:45 es farà el tradicional partit de Nadal Catalunya-Tuníssia i per primera vegada a la història es jugarà a Girona (Montilivi). És un partit perquè tots els gironins i gironines poguem disfrutar dels millors jugadors del nostre país i poguem disfrutar d'una festa del futbol


24 de novembre de 2016

1ª TROBADA D'ESCOLETES "PORTALADA DE RIPOLL"

 

Aquest dijous 24 de novembre en la sala de plens de l'Ajuntament de Ripoll s'ha fet la presentació de la 1ª Trobada d'Escoletes "PORTALADA DE RIPOLL". Vuit equips de les comarques de La Garrotxa i Osona juntament amb l'equip de l'Escola es trobaran el dissabte 3 de desembre al municipal de Ripoll. A més servirà per fer difusió de la candidatura de La Portalada com a patrimoni mundial per la UNESCO. De ben segur que  no serà la única activitat que realitzarem en base a l'associació entre esport i cultura amb els municipis de Ripoll i Campdevànol.

 

veure video......


15 de Novembre de 2016

GILLETTE JOVES PROMESES JA ESTÀ AQUI

 

Des d'avui i fins el dia 14/12/2016 estarà actiu el concurs en el que podrem aconseguir premis de fins a 10.000€ en material esportiu, a mes d'altres que es repartiran diàriament.

Per fer que el nostre club guanyi, s'ha d'accedir a la plataforma del concurs, iniciar sessió amb Facebook o Twitter, seleciconr el nostre club, votar i compartir en les vostres xarxes socials.

 

Cada dia podràs donar un nou vot al l'Escola !!!

 

Accedeix a la plataforma del concurs:

 

http://www.sportbests.com/gillettejovenespromesas/

 

Per aconseguir mes vots per el nostre club, comparteix l'enllaç de la plataforma junt amb un missatge per animar a votar-nos en totes les teves xarxes socials (Whatsapp, Facebook, Twitter, Telegram, Instagram, etc)

 

Després de votar en la plataforma, còpia i envia als teus contactes animant a votar al nostre club. Poden votar diàriament també.

 

Veure el video promocional


29 d'octubre de 2016

CANVI A HORARI D'HIVERN

 

La nit del 29 al 30 d'octubre a les 3 de la matinada s'haurà d'endarrerir el rellotge una hora, degut al canvi d'horari d'hivern. Penseu a canviar-ho per tal de no arribar als camps a hora equivocada.


25 de setembre de 2016

Presentació oficial per la temporada 2016-2017

 

 

 

Diumenge dia 25 de setembre a les 16:00 començarà la presentació oficial dels equips de l’Escola Futbol Ripollès en el Mpal de Campdevànol. Un a un els jugadors que formen part dels diferents equips, junt amb els seus entrenadors i delegats aniran sortint al camp on es realitzaran les fotos oficials de la temporada 16-17.

Aquest any l’Escola Futbol Ripollès tindrà en competició a 18 equips des de Juvenil fins als mes petits de l’Escoleta.

Per finalitzar la festa es disputarà un partit amistós entre el Juvenil "A", recent ascendit a Primera Divisió, i el Juvenil "A" de LA JONQUERA. Us esperem........

 


22 d'agost de 2016 23:35

La temporada 2016-2017 ja ha començat

 

Aquest dilluns dia 22 es dona per començada la temporada 2016-2017 amb els entrenaments del Cadet i l'Infantil. L'hi segueixen Juvenil i Alevi que aquest dimarts saltaran al camp per iniciar un nova temporada plena d'ilusions i expectatives a nivell esportiu i social.

 

Benvinguts de nou !!!


19 d'agost de 2016 08:23

Inici d'entrenament de pretemporada

 

El proper dilluns dia 22 d'agost es donarà el tret de sortida a la nova temporada de futbol 2016 - 2017. Els primers en començar els entrenos seran ens Cadets i Infantils seguits un dia mes tart del Juvenil i Aleví. Pel que fa a la resta d'equips començaran una setmana mes tart.

Amb la subvenció de: